Kolona sjećanja – sudionici moraju imati COVID potvrdu

U Ministarstvu branitelja održana je sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, na kojoj se odlučilo o epidemiološkom okviru pod kojim će se održati ovogodišnja Kolona sjećanja u Vukovaru. Ipak, građane se poziva da, bez obzira na veliko zanimanje, ne dolaze u Vukovar.

– Pozivamo građane da na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata ne dolaze u Vukovar i Škabrnju. Ovakav javni apel nakon sastanka organizacijskog savjeta uputio je ministar branitelja Tomo Medved zbog, kako kaže, loših epidemioloških trendova.

Ministarstvo branitelja neće podržavati organizirani prijevoz, u Vukovaru i okolici neće biti organiziranog smještaja, niti organizirane prehrane, rekao je.

No, apel nije zabrana. Svi oni građani koji se ipak upute u Vukovar moraju imati COVID potvrdu. Organizatori ih pozivaju da vode računa o svojem i tuđem zdravlju te poštuju preporuke stožera.

Propisujemo klasične epidemiološke mjere, higijena, dezinfekcija, razmak, maska i održavanje svih tih događaja na otvorenom prostoru, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Capak je poručio da će, ako netko dolazi u Vukovar i pokušava tamo doći organiziranim prijevozom u privatnom aranžmanu, te osobe morati napraviti popis putnika i od njih tražiti COVID potvrdu ili negativni test. Isto tako, evidenciju će se voditi i u aranžmanima gdje će te osobe spavati.

U Koloni sjećanja hodat će i COVID redari koji bi trebali paziti da se poštuje razmak i nose maske. Ugostitelji će smjeti raditi samo do 21 sat.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.