25. obljetnica Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti

U Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku obilježen je Dan škole, ali i 25. obljetnica osnutka škole povodom koje su učenici i zaposlenici svim posjetiteljima i zainteresiranoj javnosti prezentirali projektni rad pod nazivom „Egipat“. Uime Grada Osijeka prezentaciji i svečanosti obilježavanja 25 godina rada škole nazočio je predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

„Upravo zajedništvo, koje su učenici i zaposlenici pokazali pri stvaranju ovoga projekta, krasi ovu školu i čini ju posebnom, ali je i izdvaja od svih ostalih škola, kako u Osijeku pa tako i u Hrvatskoj. To zajedništvo je nešto što treba krasiti i sve nas u ovome gradu jer bez toga ne bi bilo niti projekata – kako u samom Osijeku, tako i u županiji, ali i na razini države pa i na globalnoj razini“, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

S ciljem da se javnosti približe civilizacijski dosezi Egipta, u sklopu ovog projekta organizirano je ukupno 12 radionica u kojima su sudjelovali zainteresirani građani svih dobnih skupina.

„Danas od starog Egipta možemo naučiti i vidjeti da vrijeme prkosi svemu, a piramide prkose vremenu. No kako od nas nitko nije piramida, iznimno je važno prilagoditi se i živjeti u vremenu u kojem jesmo i koje gradimo za buduće naraštaje“, objasnio je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti Alen Šimičić.

U ovih 25 godina kroz IKG je prošlo oko 1500 učenika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.