Kineski potrošači naveliko trošili tijekom festivala kupnje na Dan samaca

Alibabina platforma za e-trgovinu Tmall je tijekom godišnjeg festivala kupnje od 1. do 11. studenog generirala 540,3 milijarde juana (oko 84,54 milijarde američkih dolara) bruto volumena prodaje, odražavajući dinamičnu kinesku ekonomiju potrošnje.

“Ovogodišnji festival kupnje na Dan samaca je bio značajna prekretnica, kao dio naše predanosti izgradnji održive budućnosti”, rekao je Yang Guang, potpredsjednik Alibaba grupe.

Foto: VCG

Foto: VCG

Podaci pokazuju kako je 78 robnih marki tijekom festivala kupnje zabilježilo od 10 do 100 milijuna juana bruto vrijednosti prodaje, dok je 698 drugih zaradilo od milijun do 10 milijuna juana, navedeno je u priopćenju tvrtke.

U ovogodišnjoj promociji kupovine je sudjelovalo više od 290 000 robnih marki, a više od 45% kupaca je rođeno tijekom 1990-ih i 2000-ih, pokazali su podaci tvrtke. Također su pokazali kako je broj potrošača rođenih 2000-ih na godišnjoj razini narastao za 25%.

Festival kupnje na Dan samaca je pokrenula tvrtka Alibaba 11. studenog 2009. i od tada je postao jedan od najvećih svjetskih internetskih festivala kupnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.