Prvi let Osijek-München nadgledan iz obnovljenog tornja

Nakon što je u rujnu potpisan ugovor kojim je uvedena zračna linija između Osijeka i Münchena, u ponedjeljak, 15. studenoga unatoč magli i smanjenoj vidljivosti prvi putnici iz Münchena sretno su sletjeli u osječku zračnu luku gdje su ih dočekali čelnici Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa. Kontrola ovoga leta odvijala se iz obnovljenog tornja kontrole zračne plovidbe, sada jednog od najmodernije opremljenih u regiji.

Prvi je to put u povijesti da je Croatia Airlines uvela međunarodni let iz Zračne luke Osijek pa je Osijek sada povezan s važnim europskim čvorištem iz kojeg je moguće putovati prema nizu europskih i svjetskih destinacija. Letovi su potvrđeni do sredine siječnja iduće godine, a odvijaju se u dvije rotacije ponedjeljkom i petkom sa zrakoplovima tipa Dash 8 kapaciteta 76 sjedala.

Ovo je velik dan za našu zračnu luku, grad Osijek i cijelu Slavoniju i Baranju. Na početku projekta punog oživljavanja Zračne luke Osijek krenuli smo s najlogičnijom suradnjom, s nacionalnim operaterom Croatia Airlinesom, a prva linija koju smo zajedno odabrali, ova do Münchena je s obzirom na dijasporu i turistički potencijal jednako tako logična. Dobro je da smo krenuli s prirodnim, pouzdanim, partnerima jer puniti i održavati liniju u vrijeme epidemije nije i neće biti lagano. Želimo da ona postane tradicionalna veza ovog dijela Hrvatske i regije s južnom Njemačkom, ali i s cijelom Europom – izjavio je Ivan Kos, direktor ZL Osijek.

Novost je i to da se kontrola polijetanja prvog leta Osijek-München odvijala iz jednog od najmodernije opremljenih tornjeva kontrole zračne plovidbe u regiji. Naime, Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) obnovila je zgradu osječke podružnice i modernizirala kontrolni toranj koji nije bio u funkciji od 1991.

Detaljnije:

Prvi let Osijek-München nadgledan iz obnovljenog tornja kontrole zračne plovidbe

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.