Xi i Putin uputili pisma čestitke 3. Kinesko-ruskom energetskom poslovnom forumu

Kineski predsjednik Xi Jinping i ruski predsjednik Vladimir Putin su u ponedjeljak uputili čestitke trećem Kinesko-ruskom energetskom poslovnom forumu.

Xi je u svojoj poruci istaknuo kako su od početka ove godine dvije zemlje, s fokusom na zajedničko obilježavanje 20. godišnjice potpisivanja kinesko-ruskog Ugovora o dobrosusjedskim odnosima i prijateljskoj suradnji, unaprijedile sveobuhvatnu strateške koordinaciju i svestranu praktičnu suradnju te ostvarile nove i plodne rezultate.

Napominjući kako je energetska suradnja važan smjer bilateralne praktične suradnje, Xi je napisao kako su dvije strane prevladale utjecaj pandemije bolesti COVID-19, postigle rast trgovine energijom unatoč silaznom pritisku, nesmetano unaprijedile glavne suradničke projekte i neprestano istraživale nova područja i načine suradnje.

Kina je, rekao je, spremna surađivati s Rusijom na stvaranju bližeg partnerstva za energetsku suradnju te zajednički štititi energetsku sigurnost i nositi se s izazovom globalnih klimatskih promjena.

Putin je u svojoj poruci napisao kako je sada rusko-kinesko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije za novo doba na nezabilježeno visokoj razini.

Putin je napisao kako se nada da će poduzeća iz dvije zemlje povećati koordinaciju, istraživati nova područja suradnje poput energetske informatizacije i zelene energije te dodatno obogatiti energetsku suradnju Kine i Rusije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.