Pelješki most: Značajan za suradnju Hrvatske, Kine i Europske unije

Autori priloga naveli su kako je Pelješki most značajan za Hrvatsku jer će napokon spojiti cijeli teritorij te objasnili da se do Dubrovnika sada mora prijeći granica kod Neuma. No, značajan je i za Kinu.

Na YouTube kanalu Kineske globalne televizijske mreže objavljen je prilog o gradnji Pelješkog mosta. Autori priloga naveli su kako će most spojiti cijeli teritorij Hrvatske te poručili da se sada do Dubrovnika mora prelaziti granica kod Neuma. Time će most, navode, biti od velikog značaja.

No, nije značajan samo za Hrvatsku, stanovnike Hrvatske i turiste koji dolaze. Navode i da je značajan i za suradnju Hrvatske i Kine, kao i za suradnju Kine s Europskom unijom.

Autori navode i da je gradnja Pelješkog mosta dio kineske inicijative ‘Pojas i put’. Ova inicijativa kineski je transportni, infrastrukturni, strateški i promocijski pothvat, koji se provodi s ciljem boljeg pozicioniranja kine u geostrateškom smislu, odnosno lakšeg transporta roba u ekonomskom smislu.

  • izvor: 24 sata

1 KOMENTAR

  1. Hrvatska ima visokokvalitetnu i dobro izgrađenu mrežu autocesta te vrlo kvalitetne zračne luke od kojih su mnoge obnovljene ili je njihova obnova u tijeku. Ono što nam treba je iskorak na području željezničke infrastrukture i području morskih luka. Na tom tragu trebamo razvijati suradnju s Kinom. Dobar temelj za to je, među ostalim, i stranica Priče s dalekog Istoka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.