Osumnjičeni u bijegu je postao uvaženi gost – na tzv. „Summitu za demokraciju“ gažena je demokracija

zavisnost Hong Konga“ i „izvršitelj“ nereda u Hong Kongu. Organizirao je protivljenje Kini godinama pod pokroviteljstvom SAD-a i zapadnog svijeta. Više puta je objavio izjave za poticanje raspodijele zemlje, i poticao je mlade ljude u Hong Kongu da krše zakone. Štoviše, mnogo puta je otputovao u SAD radi kontakta sa svojim pokroviteljima. U srpnju 2020., hongkonška policija je objavila potjernicu za Lawa i druge osobe zbog nereda u Hong Kongu. Optuženi su za zločin poticanja raspodijele države te ugrožavanje državne sigurnosti u suradnji sa stranim snagama izvan teritorije.

Takva osoba s namjerom raspodjele države i ugrožavanje demokracije u Hong Kongu, osumnjičeni u bijegu… Kako je takva osoba kvalificirana da ispred hongkonških građana na međunarodnoj sceni govori o „demokraciji“ i „ljudskim pravima“? Ako američka administracija pozove osumnjičenog druge zemlje, koji je u bijegu, kao uvaženog gosta, zašto ne bi pozvala i buntovnike koji su napadali Capitol Hill u siječnju ove godine?

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Od poziva tajvanskoj vlasti na tzv. „Summit za demokraciju“ do pružanja mjesta za nastup osumnjičenima u bijegu, jasno je kako američka strana namjerava „suzbijati Kinu Tajvanom“, destabilizirati Hong Kong i protiviti se Kini. Kao što je istaknuto u analizama, SAD pokušavaju napraviti ideološki antagonizam putem „Summita za demokraciju“, oblikovati novi sustav i blok pod vodstvom SAD-a, čime se misle izolirati i konfrontirati Kini.

U ovom trenutku je opća situacija u Hong Kongu sređena. Pod zaštitom Zakona za nacionalnu sigurnost u Hong Kongu, demokracija i ljudska prava lokalnih građana su pod neobilježenom garancijom. Baš kao što je Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, direktorica Posebne upravne regije Hong Konga navela u intervjuu, Hong Kong je napokon svladao nevolje, i realizirao današnju stabilnost i povoljno stanje. Farsa pod vodstvom američke strane koja u ime „demokracije“ i praktično djeluje na hegemonijski način, osim toga što će međunarodnoj zajednici pružiti više smiješnih predmeta, neće biti od nikakve koristi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.