Kina s predstavnicima UN-a održala radionicu o Globalnoj razvojnoj inicijativi

Kina je u četvrtak održala radionicu s predstavnicima UN-a kako bi razgovarali o unaprjeđenju suradnje na Globalnoj razvojnoj inicijativi, u skladu s ubrzanom provedbom Programa za 2030.

Na radionici, koju su zajednički organizirali kinesko Ministarstvo vanjskih poslova i ured rezidentnog koordinatora razvojnog sustava UN-a u Kini, je sudjelovalo 20-ak predstavnika različitih UN-ovih razvojnih agencija UN-a u Kini.

Globalna razvojna inicijativa, koju je predložio kineski predsjednik Xi Jinping, je inicijativa za potporu razvoju zemalja u razvoju, promicanje globalnog gospodarskog oporavka u razdoblju nakon pandemije i jačanje međunarodne razvojne suradnje, rekao je tijekom radionice zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Ma Zhaoxu.

“Globalna razvojna inicijativa daje glavni prioritet razvoju i cilj joj je rješavanje posebnih potreba zemalja u razvoju”, rekao je, dodajući kako inicijativa identificira osam prioritetnih područja suradnje i prikazuje izvedive puteve za ubrzanje provedbe Programa za 2030.

“Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova će nastaviti podržavati razvojne agencije UN-a u provedbi njihovih operacija u Kini te istraživati nova područja i modalitete suradnje u okviru Globalne razvojne inicijative za uzajamno korisne rezultate”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.