Kina je objavila izvješće o svjetskim inženjerskim granicama

Kineska akademija inženjerstva je u utorak objavila izvješće koje pruža pregled globalnih granica inženjerske znanosti i tehnologije.

Godišnje izvješće, naslovljeno Inženjerski frontovi u 2021., obrađuje devet inženjerskih područja, uključujući strojarstvo i inženjerstvo vozila, informacijsko i elektroničko inženjerstvo, energetiku i rudarstvo, poljoprivredu te medicinu i zdravstvo.

Identificira 93 granice inženjerskog istraživanja i 93 granice inženjerskog razvoja, među kojima je 28 ključnih granica inženjerskog istraživanja i 28 ključnih granica inženjerskog razvoja odabrano za detaljno tumačenje, uključujući nacionalni raspored i trendove suradnje.

Izvješće odabire nekoliko područja istraživanja u nastajanju, kao što su 3D ispis, kvantno inteligentni algoritmi, sustavni inženjering s omogućenom umjetnom inteligencijom i liječenje temeljeno na mRNA tehnologiji.

Temeljem izračuna produkcije temeljnih radova u posljednjih šest godina, Kina je stigla na prvo mjesto u više područja, uključujući podvodna vozila bez posade, računalnu tehnologiju u memoriji za inteligentno računarstvo i tehnologiju radara s milimetarskim valovima visoke razlučivosti za 4D opažanje, navedeno je u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.