Xi na velikoj konferenciji umjetnika i pisaca naglasio kulturno pouzdanje

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak pozvao kineske umjetnike i pisce na povećanje svijesti i pouzdanja u kinesku kulturu, stvaranje novih izgleda za kinesku književnost i umjetnost i davanje novog sjaja kineskoj kulturi.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-a) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao na svečanosti otvorenja 11. Nacionalnog kongresa Kineske federacije književnih i umjetničkih krugova i 10. Nacionalnog kongresa Udruženja kineskih pisaca.

Napominjući kako suvremena Kina ima velike izglede, Xi je rekao da ovo doba pruža neviđeno široku pozornicu za procvat književnosti i umjetnosti. Pozvao je ljude iz tog sektora na preuzimanje odgovornosti za razvoj velike socijalističke kulture u Kini, rekavši kako mogu postići mnogo.

Xi je rekao da osobe na književnom i umjetničkom frontu trebaju služiti narodu i socijalizmu, slijediti politiku “omogućivanja cvjetanja stotinu cvjetova i nadmetanje stotinu škola mišljenja”, poticati kreativnu transformaciju i razvoj te biti dorasli svojim zadacima i misijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.