Info dani – kultura stanovanja u urbanoj sredini

U prostorijama osječke GČ Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, održana je završna konferencija Udruženja stanara Grada Osijeka, u sklopu projekta pod pokroviteljstvom Grada Osijeka „Info dani – kultura stanovanja u urbanoj sredini“.
Analizu projekta predstavio je predsjednik Udruženja Milan Kamenko, dok je zaključke pojasnila voditeljica projekta Vlasta Auguštin.

Građani često ne znaju komu se obratiti u vezi s kakvim komunalnim problemom, a Udruženje stanara Grada Osijeka usmjerava ih i daje savjete. „Šumova u komunikaciji uvijek ima, a jedan je od glavnih zaključaka ovog projekta da nedostaje edukacije i informiranja”, rekao je predsjednik Udruženja stanara Milan Kamenko.

A kako bi doznali što Osječani misle o kvaliteti stanovanja u gradu u sklopu projekta proveli su anketu koja je pokazala da je velika većina anketiranih građana, njih 73%, djelomično zadovoljna kvalitetom, sigurnošću i ekonomičnošću stanovanja. Pružatelji javnih usluga u gradu dobili su prosječnu ocjenu 3,5. „Najlošije je ocijenjena prometna infrastruktura u gradu, a građani su djelomično zadovoljni održavanjem čistoće i zelenih površina”, izdvojio je Kamenko.

Sve pojedinosti o projektu i rezultati ankete objedinjeni su u brošuri iz koje se može doznati i kako su građani izrazili želju da se Udruženje ubuduće više bavi informiranjem o mogućnostima korištenja sredstava EU i nacionalnih fondova u vezi s energetskom obnovom i učinkovitosti.

Nakon konferencije održana je i redovita izvještajna sjednica Skupštine Udruženja stanara Grada Osijeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.