Studija: Politika SAD-a prema Xinjiangu odražava zavjeru za stvaranje kineske krize

Američka politika prema sjeverozapadnoj kineskoj regiji Xinjiang utjelovljuje zavjereničku strategiju s ciljem stvaranja krize u Kini i u središtu je kampanje Washingtona za suprotstavljanje drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, navedeno se u studiji koju je objavio Institut za studije središnje Azije Sveučilišta Lanzhou.

SAD su razradile strategiju izradom plana za sveobuhvatnu intervenciju i smišljanjem kriza oko legitimnosti kineskog upravljanja autonomnom regijom Xinjiang, njezinog gospodarstva i suvereniteta Kine, navedeno je u studiji naslovljenoj “Zavjere i pristupi politike krize u Strategiji SAD-a za suzbijanje Kine kroz ometanje Xinjianga”.

U izvješću je navedeno kako Washingtonska stigmatizacija i negativan prikaz situacije ljudskih prava u Xinjiangu proizlaze ne samo iz američkih krutih pogleda na ljudska prava i arogancije, već i iz širih proračuna.

Najvažniji cilj, prema studiji, je izgradnja moralnog temelja za suprotstavljanje Kini u ime ljudskih prava, uz istovremeno nastojanje nametanja potpune blokade gospodarstvu Xinjianga propagiranjem etiketa kao što su “prisilna sterilizacija”, “prisilni rad”, i “genocid”.

Bit ove kampanje je uskratiti ljudima iz Xinjianga prava na zapošljavanje i samorazvoj i potpuno odsjeći prostor za gospodarski rast regije, stoji u izvješću.

U izvješću je također navedeno kako su SAD izgradile okvir cenzure koji izravno cilja kineski suverenitet kroz “najozbiljnije klevetanje” Xinjianga – tvrdnje o genocidu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.