Dužnosnik: Sudionici ZOI-a u Pekingu 2022. će biti podvrgnuti “upravljanju u zatvorenoj petlji”

Informacijski ured Državnog vijeća Kine je u četvrtak održao tiskovnu konferenciju o mjerama za prevenciju pandemije i povezanim pripremama za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pekingu 2022. Temeljem drugog izdanja Priručnika za ZOI u Pekingu 2022. objavljenog 13. prosinca su organizatori i zdravstveni dužnosnici istaknuli protokole za bolesti COVID-19 kojih se sudionici igara trebaju pridržavati.

Svi pojedinci uključeni u Olimpijske igre se moraju potpuno cijepiti, a sustav upravljanja zatvorenom petljom će se primjenjivati tijekom boravka svih sportaša, dužnosnika i drugih osoba povezanih sa Zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022., rekao je Han Zirong, potpredsjednik i glavni tajnik Pekinškog organizacijskog odbora igara.

Svi sudionici igara koji su u potpunosti cijepljeni najmanje 14 dana prije putovanja u Kinu će ući u sustav upravljanja nakon dolaska u Peking.

Organizatori ZOI-a u Pekingu 2022. su pozvali sve sudionike da prime dopunsku dozu cjepiva prije dolaska u Kinu, a testovi nukleinske kiseline će se provoditi svakodnevno na Igrama prema principu “testiranja, praćenja i izolacije”, rekao je Han, koji je dodao kako je Olimpijsko selo postavilo postaje za testiranje nukleinske kiseline koje mogu brzo dobiti rezultate.

Organizatori su rekli kako očekuju mali broj zaraza tijekom igara i spremni su se nositi s njima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.