Kina nakon usvajanja američkog zakona o obrani pozvala SAD da zaustave neprijateljsku politiku

Kina je u četvrtak pozvala SAD da objektivno i racionalno tretiraju kinesku obrambenu i vojnu izgradnju te prestanu s provedbom neprijateljske politike prema Kini i pretvaranjem Kine u američkog protivnika ili čak neprijatelja.

Tan Kefei, glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane, je navedeno rekao kao odgovor na američki “Zakon o odobrenju nacionalne obrane za fiskalnu godinu 2022.”, za koji je rekao kako je pun hladnoratovskog mentaliteta i ideološke pristranosti te blati Kinu na više frontova.

Zakon pokušava ocrniti kinesku nacionalnu obrambenu politiku i vojni razvoj te iznosi neutemeljene optužbe protiv Kine zbog pitanja vezanih uz Tajvan i Xinjiang, rekao je.

“Zakon se ozbiljno upliće u kineska unutarnja pitanja, narušava kineski nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese, podriva međusobno povjerenje između Kine i SAD-a i truje bilateralne veze između dviju zemalja i vojski”, rekao je.

Kina se uvijek pridržavala puta miroljubivog razvoja i nacionalne obrambene politike koja je defanzivne prirode te je bila graditelj svjetskog mira, prinosnik globalnom razvoju, zaštitnik međunarodnog poretka i pružatelj javnih dobara, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.