Ministarstvo trgovine: Kina od siječnja do studenog zabilježila više inozemno financiranih tvrtki

Kinesko Ministarstvo trgovine je u četvrtak izvijestilo o stabilnom porastu broja inozemno financiranih tvrtki u prvih 11 mjeseci ove godine, pridodajući dokazima o unaprjeđenju poslovnog okruženja u zemlji.

Broj novoosnovanih tvrtki financiranih iz inozemstva u Kini je u razdoblju od siječnja do studenog iznosio 43 370, što je porast od 29,3% na godišnjoj razini, rekao je na tiskovnoj konferenciji Gao Feng, glasnogovornik Ministarstva trgovine.

Tijekom tog razdoblja je Kina zabilježila povećanje od 30% u broju tvrtki koje su financirali investitori iz Japana, Republike Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, dok je broj tvrtki financiranih iz Europe u odnosu na godinu ranije porastao za 28,9%, rekao je Gao.

Od siječnja do studenog je broj novih poduzeća financiranih iz inozemstva u proizvodnom sektoru porastao za 24,1%, a u uslužnom za 30,1%, rekao je Gao. Visokotehnološke tvrtke porasle su za 25,4% u odnosu na prethodnu godinu, čineći 28% ukupnog broja novoosnovanih tvrtki financiranih iz inozemstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.