Kinesko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo sve strane da ostanu mirne i riješe pitanje Ukrajine kroz dijalog

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova je u utorak pozvalo sve strane da ostanu mirne po pitanju Ukrajine, smanje napetosti i razriješe razlike kroz dijalog i pregovore.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin je navedeno rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji.

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je ranije tijekom dana telefonski razgovarao s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom, izlažući kineski stav o ukrajinskoj krizi.

“Kina je zabrinuta zbog razvoja situacije u Ukrajini, a stav Kine o pitanju Ukrajine je dosljedan”, citirao je glasnogovornik riječi ministra vanjskih poslova, napominjući kako treba poštivati legitimne sigurnosne brige svake zemlje, kao i ciljeve i načela Povelje UN-a.

Kazao je kako je trenutna situacija u ukrajinskoj krizi usko povezana s kašnjenjem učinkovite provedbe novog sporazuma iz Minska te će Kina nastaviti uspostavljati kontakte sa svim relevantnim stranama u skladu s osnovama samog pitanja.

Kina još jednom poziva sve strane na suzdržanost, shvaćanje važnosti provedbe načela “nedjeljivosti sigurnosti”, ublažavanje napetosti i rješavanje razlika kroz dijalog i pregovore, jer se situacija u Ukrajini pogoršava, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.