Dnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu

Osječki umirovljenici s područja Višnjevca imaju novo mjesto za druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Grad Osijek uredio je i opremio prostor dnevnog boravka za umirovljenike na adresi Dubrovačka 1 u Višnjevcu. U uređenje i opremanje uloženo je 200.000 kuna.

Dnevni boravak otvorio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić ističući kako je cilj poboljšati kvalitetu života osječkih umirovljenika.

Mirko Ivković, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Višnjevac, zahvalio je na ovoj investiciji te naglasio kako će se dolaskom umirovljenika zaustaviti devastacija ovoga prostora i da će nakon 30 godina konačno oživjeti. Očekuje kako će u dnevni boravak dolaziti i umirovljenici iz Josipovca.

Novootvoreni dnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu bit će otvoren svakog radnog dana od 9 do 17 sati. Grad je angažirao i dvije domaćice koje brinu o prostoru, ali i o samim korisnicima, njih otprilike 60.

Riječ je inače o aktivnosti u okviru projekta Umirovljenici zajedno protiv socijalne isključenosti kojega u partnerstvu provode Grad Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Udruga Umirovljenici zajedno i DKolektiv.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.