Osječko-baranjska županija uspješno provodi EU projekt “Učimo zajedno 5”

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku predstavljen je projekt ”Učimo zajedno 5”, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri su 45 osnovnih i 10 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Projekt je provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financira se iz Europskog socijalnog fonda, traje 12 mjeseci (od 28. srpnja 2021. do 28. srpnja 2022. godine). Vrijednost projekta je 6.976,477,20 kuna, od čega bespovratna sredstva EU iznose 6.627.653,34 kune (95 %), a sredstva Županije 348.823,86 kuna.

Projekt „Učimo zajedno 5“ na konferenciji za medije predstavili su zamjenik župana Josip Miletić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš Kul, dok je o funkcioniranju projekta u Centru za autizam u Osijeku govorio ravnatelj Vladimir Bjelobrk, a koordinatorica projekta u Osnovnoj školi Dalj Zrinka Vučinić osvrnula se na prednosti projekta u toj školi. Potom je održana radionica o aktualnostima u provedbi projekta na kojoj su sudjelovali predstavnici svih škola partnera.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je da i ovaj projekt potvrđuje kako Osječko-baranjska županija nastavlja kvalitetno koristiti sredstva Europske unije, a u ovom slučaju na dobrobit prije svega djece i zajednice. – Pomoćnici u nastavi su izuzetno vrijedan projekt koji ima višestruku korist, od zapošljavanja teže zapošljivih osoba sve do pomoći djeci kojima je potrebna pomoć – rekao je zamjenik župana Miletić i zahvalio svima koji sudjeluju u pripremi i realizaciji projekta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.