Posadi svoj hlad

Pod nazivom “Posadi svoj hlad” u Tvrđavici je u organizaciji Proni Centra za socijalno podučavanje održana radionica održivog razvoja na otvorenom.

Radionica je organizirana u suradnji s Poljoprivrednim institutom iz Osijeka, koji su donirali sadnice voća. Kako posaditi voćku mladima je govorio i postupak pokazao Dominik Vuković, predstojnik Odjela za voćarstvo osječkog Poljoprivrednog instituta. “Voćke se sade u razdoblju mirovanja vegetacije to je od opadanja lišća u jesen pa skroz do kretanja vegetacije. Idealno vrijeme je jesensko – zimsko – proljetno doba a potrebno je obratiti pažnju da se rupe iskopaju pravilno, zemlja iz plićeg sloja stavlja se na jednu, a iz dubljih slojeva na drugu stranu. Korijen treba također skratiti prije sadnje”, rekao je Vuković.

Radionica održivog razvoja na otvorenom održana je u Tvrđavici na zemljištu Waldorfske inicijative ISKRA, znakovitog naziva “Zemljica”. “Održivi razvoj je zapravo razvoj koji uzima u obzir potrebe budućih generacija. Također naš rad ovdje s mladima važan je upravo zbog prijenosa vrijednosti kojima se služimo. Sama metoda sađenja osim što je dobra za okolinu ima i svoju edukativnu svrhu na mlade. Ona ih podučava da ono što mi sada radimo i stvaramo zapravo je referentno na one koji dolaze poslije nas,” rekao je Srđan Ferenčak iz udruge ISKRA Waldorfska inicijativa. ( Radio Osijek)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.