Centralni komitet KPK-e i Državno vijeće čestitali kineskoj delegaciji na postignućima na Zimskim paraolimpijskim igrama

Centralni komitet Komunističke partije Kine (KPK-e) i kinesko Državno vijeće su uputili čestitku kineskoj delegaciji na “najboljem nastupu u povijesti” na Zimskim Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022., koje su završile u nedjelju.

Delegacija je na Igrama osvojila 18 zlatnih, 20 srebrnih i 23 brončane medalje te zauzela prvo mjesto po broju zlatnih i po ukupnom broju medalja, postigavši najbolje rezultate u povijesti kineskog sudjelovanja na Zimskim paraolimpijskim igrama.

Delegacija je osvojila slavu za Kinu i kineski narod te dala važan doprinos uspjehu organizacije Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, stoji u čestitci.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Vaša izvrsna izvedba predstavlja primjer kineskog sportskog duha, odražava napredak koji Kina ostvaruje u ljudskim pravima i nacionalnom razvoju te potiče domoljublje svih sinova i kćeri kineske nacije u zemlji i inozemstvu”, stoji u poruci.

U čestitci se članovi delegacije pozivaju da teže još boljim postignućima kako bi pomogli u jačanju parasporta u zemlji te potaknuli osobe s invaliditetom na izgradnju samopoštovanja, samopouzdanja, snage i neovisnosti, kako bi se suočili s izazovima i aktivno sudjelovali u rehabilitaciji, fitnessu i sportu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.