GPP

Besplatan gradski javni prijevoz za izbjeglice, te prijevoz izbjeglica od granice RH do prihvatnog centra ili smještaja.

Gradski prijevoz putnika d.o.o., Cara Hadrijana 1

ŠPORTSKI OBJEKTI

Besplatno korištenje bazena. Za ulazak je dovoljno pokazati ukrajinsku identifikacijsku ispravu.

Športski objekti d.o.o., Kneza Trpimira 23

KULTURNI CENTAR OSIJEK

Preuređen prostor za Dječji kutak kojeg vodi Centar za nestalu djecu. Djeci planiraju ponuditi i aktivnosti škole klavira i drugih instrumenata jer su zamijetili da je velik broj njih imao u Ukrajini glazbenu edukaciju.

Kulturni centar Osijek, Ulica kneza Trpimira 2/a

UNIKOM- ZOO VRT

Besplatne ulaznice za zoološki vrt. Ponuđena pomoć kijevskom zoološkom za prihvat životinja. Za ulazak je dovoljno pokazati ukrajinsku identifikacijsku ispravu.

Zoološki vrt Osijek, Sjevernodravska obala 1, Tvrđavica

GRADSKE GALERIJE OSIJEK

Svake subote u prostoru galerije od 10:30 do 12:30 održavaju se besplatne likovno-edukativne radionice ( Waldingerionice ) za djecu od 6 do 13 godina. Sva ukrajinska djeca su dobrodošla ( primit će i mlađe i starije). Sav materijal i stručno vodstvo osiguravaju Gradske galerije Osijek.

Gradske galerije Osijek, Fakultetska 7

Galerija Waldinger otvorena je potpuno besplatno za posjetitelje svakim danom od utorka do nedjelje od 17 do 20 sati. Ovisno o programu u galeriji je uvijek postavljena izložba koja se može pogledati.

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU

Besplatne ulaznice za neverbalne predstave „Divlji konj“ i Pliva patka preko Drave“. Kazalište ima opremu za potrebe slijepe i slabovidne djece koja se može koristiti za simultano prevođenje, tako da bi se predstave na hrvatskom jeziku mogle uz pomoć simultanog prevoditelja ili naratora pratiti na ukrajinskom jeziku.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Trg bana Josipa Jelačića 19

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE

11. i 12. ožujka humanitarni koncert klasične glazbe za mir u Ukrajini. Dio sredstava će se doznačiti na račun otvoren za pomoć izbjeglom stanovništvu. Osobama u izbjeglištvu ponudit će besplatne karte za izvedbe u HNK.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Županijska 9

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA OSIJEKA

Upućen poziv svim sportskim klubovima članovima Zajednice športskih udruga grada Osijeka da omoguće uključivanje izbjegle djece i mladih u trenažne i ostale klupske aktivnosti, a u okviru redovitih plansko-programskih sadržaja.

Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Adama Reisnera 46 a

CENTAR ZA TEHNIČKU KULTURU OSIJEK

Spremni uključiti određeni broj djece u postojeće radionice maketarstva, zrakoplovnog modelarstva, sastavljanja lego modela, fotografije i konstruktorstva. Po potrebi mogu se osigurati i dodatne radionice.

Centar tehničke kulture Osijek

UDRUGA HRVATSKA POMAŽE (GRAD OSIJEK JE ČLAN UDURUGE )

Ponudili ljetovanje u Novom Vinodolskom od 20.06. do 27.06. 2022. za 40 ukrajinske djece koja će biti smještena u Osijeku.

Udruga Hrvatska pomaže, Masarykova 22, Zagreb

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.