Kineski priljev izravnih stranih ulaganja porastao za 37,9% u prva dva mjeseca

Izravna strana ulaganja u kopno Kine su na godišnjoj razini, prema stvarnoj upotrebi, u razdoblju od siječnja do veljače porasla za 37,9% na 243,7 milijardi juana, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo trgovine.

U uslužnoj industriji je priljev izravnih stranih ulaganja na godišnjoj razini narastao za 24% na 175,7 milijardi juana, dok je u visoko tehnološkoj industriji u odnosu na godinu ranije porastao za 73,8%, pokazali su podaci ministarstva.

Kina ima široke izglede za privlačenje stranih ulaganja 2022., rekao je Nie Pingxiang, istraživač s Kineske akademije za međunarodnu trgovinu i gospodarsku suradnju u sklopu Ministarstva trgovine.

Više izravnih stranih ulaganja će pritjecati u uslužnu industriju, budući da je taj sektor ostvario poboljšanja u institucionalnom otvaranju, rekao je Nie, dodajući kako će središnje i zapadne regije imati više mogućnosti zbog državne provedbe koordiniranog razvoja.

Kina će bolje iskoristiti strana ulaganja i potaknuti poduzeća s stranim ulaganjima na ulazak u širi raspon sektora, navedeno je u ovogodišnjem izvješću o radu vlade.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.