Ministarstvo: Kina ima 570 000 javnih centara za pravne usluge

Kina je uspostavila oko 570 000 javnih centara za pravne usluge na svim razinama, koji između ostalih usluga pokrivaju pravno savjetovanje, pomoć i posredovanje, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

U 2021. su odvjetnici volonteri u sklopu nacionalne volonterske kampanje za pravnu pomoć obradili su više od 5000 slučajeva pravne pomoći, prihvatili više od 74 800 zahtjeva za pravno savjetovanje i održali 1010 predavanja o promicanju vladavine prava. Također su pomogli u rješavanju više od 1400 sporova, pokazali su podaci ministarstva.

Napori su također poboljšali kvalitetu i učinkovitost javnih pravnih usluga, s više od 2 000 operatera zaposlenih na nacionalnoj telefonskoj liniji javnih pravnih službi. Također su postavljene internetske stranice za pravne usluge na nacionalnoj i pokrajinskoj razini, navelo je ministarstvo.

Od stupanja na snagu zakona o pravnoj pomoći 1. siječnja, agencije za pravnu pomoć diljem zemlje ozbiljno provode zakon te su postupci pojednostavljeni za osobe u poteškoćama, kako bi lakše pristupile pravnoj pomoći.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.