Eko tjedan osječkih Javorovaca

U razdoblju od 21. do 24.3. Izviđački klub Javor Osijek organizira tradicionalni EKO TJEDAN, koji ima produžetak odlaskom na izlet Pozdrav Proljeću 26.3.

Na prvi dan proljeća 21.3. obilježava se Svjetski dan šuma. Naša  Družina Mravi (mladi od 15-30 godina) na sam prvi dan proljeća , 21.3. s početkom u 20 h imati će aktivnost na temu „Globalne ugroženosti šuma“. Gost predavač biti će gospodin Dalibor Tonc, stručnak, ljubitelj, poznavatelj i čuvar šume i šumskog bogatstva.  Voditelj aktivnosti je Luka Bujak.

Idućeg dana, u utorak, obilježiti ćemo Svjetski dan voda (22.3.) Naša će Družina Runolist (učenici 5-8 raz.OŠ) održati aktivnost s početkom u 20h  „Podzemne vode i klimatske promjene“ te će se posebno upoznati s ponornicama u RH. Gost na aktivnosti biti će  profesorica Mirna Habuda Stanić s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koja će sudionicima pružiti nova znanja o važnosti podzemnih voda i utjecaju klimatskih promjena. Voditeljica aktivnosti je Monika Feher.

Naša najmlađa Družina Jagoda (učenici 1-4 raz OŠ) u četvrtak 24.3. s početkom u 19 h obilježiti će Svjetski meteorološki dan (23.3.) s posebnim osvrtom na važnost mjerenja vremena. Sa svojom aktivnosti obilježiti će i 75 godina postojanja DHMZ. Gost na aktivnosti biti će profesor geografije Mirko Andrić iz OŠ Retfala koji je zaljubljenik u prirodu, planinar i strastveni ljubitelj geografije.Voditeljica aktivnosti je Blaženka Hap.

Sve aktivnosti su otvorenog tipa, i održavaju se u prostorijama udruge Osijek, Z. J. Jovanovića 21, prvi kat. Slobodno nam se mogu pridružiti svi zainteresirani.

Izviđački način života je život u skladu s prirodom. Izviđač MISLI ZELENO, izviđač DJELUJE ZELENO, izviđač POTIČE ZELENO, jer sve što je prirodno to je ono pravo.

Koordinatorica EKO TJEDNA OSJEČKIH JAVOROVACA je predsjednica udruge Jadranka Kokolari.

Eko tjedan završavamo izletom (u subotu 26.3.) u Voćin i posjetom GEO INFO CENTRU PP Papuk, te aktivnostima u prirodi.

Za osječke Javorovce nema mira, jer već tjedan poslije posvećujemo DOBRIM DJELIMA i obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji se obilježava 3.4.

Pratite naše objave na webu osječkih javorovca i društvenim mrežama i pridružite nam se da ZAJEDNO STVARAMO BOLJI SVIJET.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.