Kina napreduje u razvoju cjepiva protiv varijante Omicron

Pozitivan napredak postignut je u razvoju monovalentnih i multivalentnih cjepiva protiv varijanti Omicron, rekao je visoki kineski zdravstveni dužnosnik na konferenciji za novinare u subotu.

Pretkliničke studije za neka cjepiva su završene, a prijave za klinička ispitivanja su u tijeku, rekao je Zheng Zhongwei, dužnosnik Nacionalne zdravstvene komisije.

“Studije pokazuju da varijanta Omicron nije u potpunosti izbjegla postojeća cjepiva”, rekao je Zheng, ističući da je potpuno cijepljenje još uvijek učinkovito u smanjenju rizika od hospitalizacije, teške bolesti i smrti uzrokovane varijantama Omicron.

“Dopunsko cijepljenje također može učinkovito smanjiti rizik od prodora infekcije uzrokovane varijantom Omicron”, rekao je.

Trenutačno, Kina ima 29 cjepiva koja su ušla u klinička ispitivanja, a 16 u kliničkim ispitivanjima faze III u inozemstvu, rekao je Zheng. Dodao je da je sedam cjepiva odobreno za uvjetni marketing ili upotrebu u hitnim slučajevima, a dva su uvrštena na popis za hitnu uporabu Svjetske zdravstvene organizacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.