Filozofski fakultet i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata potpisali ugovor

U želji za unapređivanjem međusobne suradnje na području povijesne znanosti i jačanja cjelokupne znanstvene suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u Vojvodini, danas je na Filozofskom fakultetu u Osijeku potpisan Ugovor o znanstvenoj suradnji između Filozofskog fakulteta Osijek i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Ova vrsta suradnje veliki je korak za Hrvate u Vojvodini, vjeruje Tomislav Žigmanov iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i dodaje kako će mladi doktorandi imati više prilika za napredak te će lakše dolaziti do potrebnih materijala.

Nadovezujući se na Tomislava Žigmanova, dekan Filozofskog fakulteta Ivan Trojan potvrdio je kako će ovaj tip suradnje svakako pozitivno utjecati na kulturološki položaj Hrvata u Vojvodini.

Ovo nije jedina suradnja Filozofskog fakulteta u Osijeku sa Zavodom za kulturu Hrvata u drugim zemljama. Tako u Mađarskoj i Bosni i Hercegovini također njeguju dobre odnose, kao i s katedrama za hrvatski jezik i književnost u Poljskoj, ali i Ukrajini čijim kolegama posebno pomažu sada kada su zahvaćeni ratom, istaknuo je dekan Trojan. ( Radio Osijek)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.