Kina naglasila istragu rizika radi jačanja sigurnosti civilnog zrakoplovstva

Kinesko regulatorno tijelo za civilno zrakoplovstvo je pozvalo na provjeru skrivenih rizika kako bi se povećala sigurnost civilnog zrakoplovstva nakon što se putnički zrakoplov srušio u Kini u ponedjeljak.

Potrebno je poduzeti konkretne mjere za jačanje istrage skrivenih opasnosti u vezi s održavanjem zrakoplova, vremenskim uvjetima leta, kvalifikacijama osoblja i operativnim vještinama, priopćila je Uprava za civilno zrakoplovstvo Kine.

Uprava je obećala napore za promicanje trogodišnje kampanje poboljšanja sigurnosti na radu i jačanja upravljanja sigurnošću civilnog zrakoplovstva učinkovitim mjerama.

Pozvala je kontrolore zračnog prometa na jačanje pravovremene vremenske prognoze, obavještavanje o vremenskim promjenama na licu mjesta i pružanje upozorenja o opasnim vremenskim prilikama.

Zrakoplovne tvrtke bi trebale poboljšati razmještaj posade, izvijestiti o svim nenormalnim situacijama u letu i omogućiti posadi pravovremenu potrebnu tehničku podršku i potporu u donošenju odluka, istaknula je uprava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.