Kina objavila energetske ciljeve za razdoblje od 2021. do 2025.

Kineske vlasti su objavile plan razvoja modernog energetskog sustava tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.), postavljajući ciljeve za osiguravanje opskrbe energijom i povećanje energetske učinkovitosti.

Kina do 2025. planira povećati godišnji kapacitet domaće proizvodnje energije na više od 4,6 milijardi tona standardnog ugljena, navedeno je u planu koji su zajednički objavili Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu i Nacionalna uprava za energetiku.

Foto: VCG

Foto: VCG

Godišnja proizvodnja sirove nafte će se do 2025. godine oporaviti i stabilizirati na 200 milijuna tona, dok će godišnja proizvodnja prirodnog plina doseći preko 230 milijardi kubičnih metara, stoji u planu.

Plan naglašava napore za unaprjeđenje visokokvalitetnog razvoja proizvodnje energije iz vjetra i sunca širokog opsega te razvoj nuklearne energije na aktivan, siguran i uredan način.

Polazeći od pretpostavke osiguravanja sigurnosti, Kina će održavati stabilan tempo izgradnje obalnih nuklearnih projekata kako bi racionalno implementirala nove projekte, navedeno je u planu, koji također postavlja cilj podizanja instalirane snage nuklearne energije na oko 70 milijuna kilovata do 2025. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.