Kina podržava ulogu Vijeća sigurnosti u ukrajinskom humanitarnom pitanju

Stalni predstavnik Kine pri UN-u Zhang Jun je u srijedu izrazio nadu da će Vijeće sigurnosti UN-a imati značajnu ulogu u rješavanju humanitarne situacije u Ukrajini, nakon što Vijeće nije usvojilo rezoluciju koju je predložila Rusija.

“Zalažemo se da Vijeće sigurnosti ispunjava svoju primarnu odgovornost za održavanje međunarodnog mira i sigurnosti te igra svoju pripadajuću ulogu u humanitarnom pitanju u Ukrajini”, rekao je Zhang u obrazloženju nakon glasovanja.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Kinesko glasovanje se “temeljilo na našem pozivu međunarodnoj zajednici da prida veliku važnost humanitarnoj situaciji u Ukrajini, a zainteresiranim stranama da povećaju koordinaciju u humanitarnim pitanjima, kako bi učinkovito zaštitili sigurnost civila, posebno žena, djece i drugih ranjivih skupina te olakšali evakuaciju osoblja i operacije humanitarne pomoći”, rekao je Zhang.

“Pozdravljamo koordinatorsku ulogu UN-a u humanitarnoj pomoći”, rekao je Zhang.

Izaslanik je istaknuo kako Kina provodi neovisnu vanjsku politiku te svoj stav o pitanjima uvijek određuje na odgovoran način temeljem osnova same stvari.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.