Kina se čvrsto protivi nerazumnom američkom potiskivanju kineskih tvrtki

Kina se čvrsto protivi američkom generaliziranju koncepta nacionalne sigurnosti i zlouporabi državnih ovlasti za nerazumno suzbijanje kineskih poduzeća u nedostatku činjenica, navedeno je u priopćenju Ministarstva industrije i informacijske tehnologije objavljenom u četvrtak.

Ministarstvo je objavilo priopćenje nakon što su kineska tvrtka Pacific Networks Corp. i njezina podružnica u potpunom vlasništvu, ComNet (SAD) LLC, u srijedu službeno primile nalog američke Federalne komisije za komunikacije kojim je poništeno ovlaštenje dvjema tvrtkama za pružanje telekomunikacijskih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama.

Taj je potez ozbiljno narušio poslovno okruženje u SAD-u i naštetio legitimnim pravima i interesima kineskih poduzeća i globalnih potrošača, uključujući korisnike u SAD-u, navedeno je.

Ministarstvo je pozvalo Federalnu komisiju za komunikacije da povuče nepravednu odluku i zaustavi pogrešnu praksu generaliziranja koncepta nacionalne sigurnosti i politiziranja gospodarskih pitanja te osigura pošteno, pravedno i ravnopravno okruženje za kineske tvrtke koje ulažu i posluju u Sjedinjenim Američkim Državama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.