Kineski astronauti održali drugo predavanje sa svemirske postaje

Kineski astronauti su u srijedu poslijepodne studentima na Zemlji održali popularno-znanstveno predavanje prenošeno uživo, drugo takvo predavanje sa kineske svemirske postaje.

Foto: VCG

Foto: VCG

Članovi posade misije Shenzhou-13 Zhai Zhigang, Wang Yaping i Ye Guangfu su tijekom predavanja proveli različite znanstvene eksperimente u okruženju nulte gravitacije i predstavili svemirske znanstvene objekte.

Također su putem video poziva odgovarali na pitanja studenata u stvarnom vremenu, priopćila Kineska svemirska agencija za misije s ljudskom posadom.

Foto: VCG

Foto: VCG

Osnovna zemaljska učionica se nalazi u Kineskom muzeju znanosti i tehnologije. Učionice su također postavljene u Lhasi u jugozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Tibet i Urumqiju u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang.

Astronautski trojac je 9. prosinca 2021., održao prvo predavanje uživo s kineske svemirske postaje, pokazujući studentima životni i radni prostor u osnovnom modulu Tianhe i nekoliko znanstvenih eksperimenata u uvjetima nulte gravitacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.