Kineski ministar vanjskih poslova: Kina spremna uspostaviti sveobuhvatnu suradnju na visokoj razini sa Saudijskom Arabijom

Kina i Saudijska Arabija su dobri prijatelji i braća koji si međusobno vjeruju i traže zajednički razvoj te su se uvijek uzajamno podržavali u pitanjima koja se tiču temeljnih državnih interesa, rekao je u utorak gostujući kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Kina je spremna uspostaviti sveobuhvatnu suradnju na visokoj razini sa Saudijskom Arabijom, rekao je Wang tijekom sastanka s ministrom vanjskih poslova Saudijske Arabije, princem Faisalom bin Farhanom Al Saudom u pakistanskom glavnom gradu, gdje Wang sudjeluje na 48. sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske suradnje (OIC-a, eng. Organization of Islamic Cooperation).

Wang je rekao kako Kina cijeni Saudijsku Arabiju jer je zauzela objektivan i pošten stav o pitanjima vezanima za Kinu te podržava legitimne kineske prijedloge.

Kina podržava Saudijsku Arabiju u očuvanju suvereniteta, sigurnosti i nacionalnog dostojanstva te provedbi glavnih razvojnih strategija, kao što su inicijativa Zeleni Bliski istok i Vizija 2030, rekao je Wang.

Dodao je kako bi želio iskoristiti priliku sudjelovanja na sastanku ministara vanjskih poslova OIC-a za podizanje veza između Kine i islamskih zemalja na novu razinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.