Datum otvaranja Pelješkog mosta bit će poznat u svibnju

– Točan datum otvaranja Pelješkog mosta još nemamo, ali sve ide dobro. Most je gotov, sada smo koncentrirani na pristupne ceste. Što se tiče samoga mosta, procedura je više oko dokumentacija, a pristupne ceste užurbano se rade i očekujemo sredinom srpnja da će doći do otvaranja Pelješkog mosta i dijela pristupnih cesta. Ove ćemo godine svjedočiti zaista velikom događaju. To je veliki infrastrukturni projekt, najbitniji jer radi se o spajanju državnog teritorija, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Najavio je da će u četvrtak na sjednici Vlade biti prezentacija o stanju radova, jer je predsjednik Vlade to tražio.

– Moram biti zadovoljan, jer usprkos koroni i svim događanjima u posljednje vrijeme, veliki infrastrukturni projekti, pa i Pelješki most, gradili su se u dobrom tempu, tako da nije bilo kašnjenja, kazao je.

Otvorenje dijela pristupnih cesta obuhvatit će nešto više od 12 km, međutim završetak obuhvaća i stonsku obilaznicu i most Ston, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine, kazao je i dodao da je u tom dijelu bilo određenih kašnjenja, jer uvijek kod velikih projekata ima nekih nepredviđenih okolnosti.

– Do kraja godine imat ćemo ipak gotov cijeli projekt cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, koji uključuje Pelješki most, 30 km pristupnih cesta s mostom Ston, također veliki projekt, koji je impresivan s 500 m duljine preko Stonskog zaljeva.

U svibnju će biti poznat specifičan datum otvaranja mosta s dijelom pristupnih cesta, koji će biti u srpnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.