31. obljetnica 3. gardijske: Slavne Kune dale nemjerljiv doprinos

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je 31. obljetnicu ustrojavanja 3. gardijske brigade Kuna svim njenim pripadnicima, koji su, istaknuo je, od Vukovara i Posavine, zadarskog zaleđa i krajnjeg juga Hrvatske dali nemjerljiv doprinos.

Poštovani pripadnici 3. gardijske brigade Kune, dragi prijatelji, čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade. Vaše domoljublje i odvažnost vodilo vas je u obrani i oslobađanju naše domovine. Od Vukovara i Posavine, preko zadarskog zaleđa pa sve do krajnjega juga dali ste svoj nemjerljiv doprinos i podnijeli golemu žrtvu, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Medved.

Poručio je kako svim poginulim i umrlim Kunama odajemo dužnu počast, u nadi da ćemo pronaći i sve naše nestale jer to je hrvatski prioritet, a “obiteljima žrtava odajemo priznanje za svu patnju i bol koja nikada ne prestaje”.

Uoči 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, rekao je Medved, “prisjećamo se kako su Kune među prvima ušle u oslobođene Okučane”.

Pripadnici Kuna proslavili su svoju brigadu na ponos domovine, dodao je.

U Domovinskom ratu pokazali smo snagu zajedništva, koja nas je dovela do konačne pobjede, istaknuo je ministar Medved i pozvao pripadnike 3. gardijske brigade da budu ponosni na svoja djela, koja zauvijek ostaju u temeljima hrvatske državnosti, slobode i neovisnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.