Na sjednici Skupštine OBŽ razriješen uhićeni ravnatelj županijske agencije

Nakon uhićenja ravnatelja i djelatnika Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, na 9. sjednici županijske Skupštine dužnosti ravnatelja razriješen je Davor Mikulić, a za vršiteljicu dužnosti imenovana Ivana Pavasović iz te agencije. 

Na aktualnom satu županijske Skupštine vijećnica SDP-a Sanja Bježančević propitivala je daljnje funkcioniranje te agencije te prozvala župana Ivana Anušića da je pobjegao iz Osijeka kako bi izbjegao pitanja o uhićenjima u agenciji čiji je osnivač županija. “Gospodin Anušić nikada od ničega ne bježi i vi to jako dobro znate, tako nije pobjegao niti ovoga puta”, odgovorio joj je zamjenik župana Mato Lukić. Naveo je da je župan u Cavtatu na Međunarodnom kongresu ruralnog turizma te da je to bila već ranije planirana aktivnost zbog koje je izostao sa sjednice, istaknuvši da se o ovoj temi opće ne bi trebalo raspravljati, već treba pustiti institucije da rade svoj posao. “U utorak su u Agenciju došli pripadnici policije koji su se uredno najavili i nakon toga, osim onoga što je objavio USKOK da je protiv četiri osobe pokrenuta istraga, mi nemamo nikakve informacije”, ustvrdio je Lukić koji ne vidi zašto bi bio sporan nastavak rada Agencije jer je i ranije na skupštinsku sjednicu uvrštena točka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ravnatelja. Vijećnici SDP-a napustili su sjednicu prije izglasavanja nepovjerenja Mikuliću te nisu sudjelovali ni pri glasovanju kod imenovanja vršiteljice dužnosti ravnatelja.

Sa osječkog Županijskog suda jučer su izvijestili da je uhićenom Mikuliću i još troje okrivljenih sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. USKOK je prethodno izvijestio da je pokrenuo istragu protiv Mikulića i još tri osobe zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje u spomenutoj javnoj ustanovi.

Poslušajte što su rekli vijećnica Bježančević te vijećnik DP-a Krešimir Čabaj, HDZ-a Domagoj Mikulić i dožupan Lukić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.