Čelnik FAO-a rekao da šume mogu prevladati globalne izazove

Qu Dongyu, glavni direktor Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO-a, eng. Food and Agriculture Organization) Ujedinjenih naroda, je rekao da šume mogu pomoći u prevladavanju globalnih izazova kao što su sigurnost hrane, klimatska kriza i gubitak biološke raznolikosti.

Qu je navedeno rekao u glavnom govoru na otvaranju 15. Svjetskog šumarskog kongresa u Seulu u ponedjeljak, dodavši kako šume i drveće pružaju isplativa i pravedna rješenja te mogu pomoći u prevladavanju višestrukih globalnih prijetnji.

Kako bi se izgradila zelena, zdrava i otporna budućnost sa šumama, Qu je rekao da je cijeli svijet dužan zaustaviti krčenje šuma u nastojanju izbjegavanja značajnijih emisija stakleničkih plinova.

Čelnik FAO-a je rekao da zemlje moraju obnoviti degradirana zemljišta pošumljavanjem te proširiti agrošumarstvo kako bi uklonile ugljični dioksid na isplativ način.

Održivo korištenje postojećih šuma i izgradnja zelenog lanca vrijednosti će pomoći zadovoljiti buduću potražnju za više obnovljivih materijala, rekao je Qu, navodeći primjer održivog korištenja drva u građevinarstvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.