Ye Suixiong – prijatelj, donator i humanista dostojan poštovanja

Ye Suixiong kineski je poduzetnik u Hrvatskoj i generalni direktor veleprodajnog centra Kineski zid. Rođen je u Qingtianu, Zhejiang, Kina, 1971. godine.

Prvi put je došao u Albaniju 1991. kako bi potražio priliku za uvozni posao. Godine 1997. dolazi u Hrvatsku i započinje svoju djelatnost uvoza i veleprodaje obuće i odjeće. Godine 2005. g. Ye je otvorio tvrtku ‘Crveni Kit d.o.o.’, otvorio je prvi kineski veleprodajni centar – Veleprodajni centar Kineski zid koji ima oko 80 veleprodajnih trgovina koje prodaju razne proizvode široke potrošnje uključujući odjeću, obuću, tekstil, igračke, alate itd. Crveni Kit je kasnije kupio nekretninu veleprodajnog centra za bolji razvoj poslovanja. “Kineski zid” na Jankomiru g. Ye je kupio za 10 milijuna eura jer je htio da svi kineski dućani budu na jednom mjestu.

Osim veleprodaje, Ye Suixiong svoj interes i trud ulaže i u kulturu i turizam. Osnovao je Udrugu za promicanje kulture, trgovine i ulaganja između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe. Udruga je posvećena izgradnji veza između Hrvatske i Kine te pomaganju ljudima s obje strane da se međusobno upoznaju u različitim aspektima i traže brojne mogućnosti raznolike suradnje. Ye Suixiong vodi i putničku agenciju Kineska Putovanja d.o.o. koja je specijalizirana za obilaske po mjeri i za posao i za užitak. Agencija je uspješno surađivala s mnogim VIP vladinim delegacijama i dobila je veliku zahvalnost. Ye Suixiong aktivan je u pomaganju društvu i potrebitima. Svake godine organizira posjet dječjem domu u Zagrebu za donacije djeci.

Također je donirao maske bolnicama i gradskoj upravi Karlovca tijekom pandemije. Ye Suixiong član je Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i član Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva.

Na mnogim proslavama Kineske Nove godine bio je redovno donator za tombolu veoma vrijednih darova. Svake godine organizira susrete u raznim restoranima Grada Zagreba, na kojima sudjeluju vrlo uvaženi gosti i uzvanici, poduzetnici, dužnosnici, političari, poput Ive Josipovića, Stjepana Mesića, Davorka Vidovića, Josipa Leke, Mate Arlovića. I ove godine Ye Suixiong priređuje svečani ručak u čast svojih hrvatskih prijatelja. Posebno je važno spomenuti doprinos Ye Suixionga u dovođenju investitora i kineskih poduzetnika u hrvatske županije.

Priredio: Andrija Karafilipović/Fotografije: Ivica Bitunjac

2 KOMENTARI

  1. Čovjek je živa legenda, mislim na Andriju Karafilipovića, rođenog Osječanina. Desetljećima okuplja diplomate iz svih krajeva svijeta.

  2. Kako može profesionalni udbaš i doušnik biti bilo kakva legenda? 91 su ga ljudi htjeli linčovati zbog svega što je napravio

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.