Kineska mladež napreduje snažnim i odlučnim korakom

U godini 2020. prosječna godina školovanja novih radnih snaga u Kini je dostigla 13,8 godina. Prema rezultatima istraživanja, 88% ispitanih mladih ljudi smatra da oni mogu “raspolagati svojim gospodarstvom”. Do lipnja 2021., broj članova Komunističke partije Kine mlađih od 35 godina je dostigao 23,679 milijuna … U bijeloj knjizi “Kineska mladež u novom vremenu” objavljenoj od strane Informativnog ureda Državnog vijeća, brojni živopisni pokazatelji su prikazali odličnu kvalitetu i sveobuhvatni razvoj kineske mladeži. S odličnom sposobnošću kao osnovom te znanjem kao kapacitetom, kineska mladež napreduje snažnim i odlučnim korakom.

Kina je jaka samo kad su tinejdžeri i mladež jaki. Ako pogledamo u prošlost, razvoj i napredak Kine se nije mogao realizirati bez generacija kvalitetnih mladeži. Ako pogledamo u budućnost, trebamo znati i da se veliki preporod kineskog naroda svakako nije mogao stvoriti laganim sloganima. Kineska mladež, kao pionirska snaga za realizaciju velikog preporoda naroda, treba osnažiti sposobnost kao osnovu, čime će učvrstiti temelj za buduću karijeru. Danas se gospodarstvo i društvo razvijaju brzo iz dana u dan, i znanost i znanje brzo napreduju, a za svladavanje nervoze od nedostatka sposobnosti ipak treba doživotno učenje. I to zahtjeva od današnje mladeži da neprekidno obnavlja znanje, nadograđuje sposobnost i usavršavanje kvalitete koja je prikladna s razvojem i karijerom u novom vremenu.

Foto: VCG

Foto: VCG

Danas su “intelektualac s kompliciranim vještinama” i “kompletna kvaliteta” postale vruće riječi. I to svjedoči kako mladež treba vještine ne samo iz jednog sektora. Znanjem se mijenja sudbina, obrazovanjem se mijenja život, a društvo je važna učionica gdje se mladež razvija i usavršava. Učenje nikad nema kraja, a poboljšanje standarda obrazovanja treba postati trend.

Za pretvaranje znanja u sposobnost, praksa je najbolji način. Odnosno, najbolje se uči u radu, a radi u učenju. S jedne strane, svako radno mjesto je borilište za usavršavanje sposobnosti. S druge strane, praksa nije samo eksperiment u laboratoriju nego se vježba i vještina i kvaliteta. Mladež jedino vježbom u teškoćama i svladavanjem brojnih nevolja može postati kvalificirani i pouzdani nasljednik socijalizma.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.