Kina se protivi političkim manevrima u vezi s pandemijom COVID-19

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak SAD da prestanu s političkom manipulacijom pandemije COVID-19.

Na pitanje o izostanku Kine s drugog globalnog samita protiv epidemije održanog online 12. svibnja, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao je da SAD inzistiraju na pozivu vlasti Tajvana da sudjeluju u događaju unatoč službenom stavu Kine i konsenzusu međunarodne zajednice o principu jedne Kine.

Zhao je rekao da Kina nije u mogućnosti sudjelovati na summitu.

Napominjući da Kina pozdravlja sve napore koji pomažu međunarodnoj zajednici u zajedničkoj borbi protiv pandemije na znanstveni način, glasnogovornik je rekao da je Kina preuzela vodstvo u iznošenju vizije izgradnje globalne zajednice zdravlja za sve.

Dodao je da je Kina u potpunosti iskoristila svoje prednosti, osiguravajući stabilnost globalnog lanca opskrbe antipandemijskim materijalima i aktivno promičući međunarodnu suradnju na cjepivima kako bi pomogla u sprječavanju i kontroli globalne pandemije.

Pandemija COVID-19 bjesni svijetom i sve zemlje se moraju boriti zajedno s njom, rekao je Zhao, dodajući da će Kina nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom s konkretnim akcijama kako bi igrala aktivnu ulogu u što skorijem prevladavanju pandemije COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.