Kinesko postupanje s pandemijom COVID-19 postavlja visoke standarde za svijet: Pakistanski FM

Pakistanski ministar vanjskih poslova Bilawal Bhutto Zardari rekao je u subotu da je kinesko rješavanje pandemije COVID-19 usvajanjem dinamičkog pristupa bez COVID-a postavilo visoke standarde za svijet.

“Način na koji se vodstvo Kine oslanja na znanost i činjenice i još uvijek čini sve što je moguće da osigura sigurnost i zdravlje svakog pojedinog građanina postavio je izvrsne međunarodne standarde”, rekao je ministar vanjskih poslova za Xinhua.

Rekao je da je Pakistan puno naučio iz kineskog iskustva u borbi protiv pandemije, dodajući da je Kina prva zemlja koja je poslala pomoć Pakistanu unatoč strašnim izazovima kod kuće.

“Nikada nećemo zaboraviti način na koji su nam vlada i narod Kine pomogli ne samo kroz stručnost nego i kroz cjepiva i druge pomoći”, rekao je Zardari.

Ministar vanjskih poslova rekao je da je nakon što je prvi slučaj COVID-19 prijavljen u Pakistanu, ta zemlja usvojila strategiju pametnih zatvaranja koja je dala priliku da se uspostavi infrastruktura za kontrolu širenja bolesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.