Zemlje BRICS-a obnavljaju obvezu rješavanja klimatskih promjena

Zemlje BRICS-a obnovile su svoju zajedničku predanost suočavanju s klimatskim promjenama i istražile pristupe ubrzavanju tranzicije s niskim udjelom ugljika na sastanku u petak.

Domaćin videosastanka na visokoj razini BRICS-a o klimatskim promjenama bila je Kina, a nazočili su mu ministarski dužnosnici zaduženi za odgovor na klimatske promjene iz Brazila, Rusije, Indije i Južne Afrike.

Napominjući da su zemlje BRICS-a istaknuta snaga u rješavanju klimatskih promjena, kineski ministar ekologije i okoliša Huang Runqiu rekao je u govoru da će Kina surađivati s drugim zemljama BRICS-a na promicanju pune i učinkovite provedbe Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama i Pariškog sporazuma.

Kina će pružiti punu podršku budućem egipatskom predsjedanju 27. zasjedanja Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, nadajući se da će događaj dati prioritet provedbi i naglasiti jačanje prilagodbe i financijske pomoći zemljama u razvoju, rekao je Xie Zhenhua, posebni kineski izaslanik za klimatske promjene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.