Kineski muzeji održavaju posebna događanja povodom Međunarodnog dana muzeja

Muzeji diljem Kine održat će niz događanja, putem interneta i na licu mjesta, kako bi obilježili Međunarodni dan muzeja koji pada u srijedu.

Foto: VCG

Foto: VCG

Kao glavno mjesto događanja, Muzej pokrajine Hubei u gradu Wuhanu otvorit će posebnu izložbu o kulturi drevnih kineskih glazbenih instrumenata. Ukupno 116 kulturnih relikvija prikupljenih iz različitih muzeja u zemlji predstavljeno je na izložbi, nudeći posjetiteljima sveobuhvatan pogled na rane glazbene instrumente i ritualne glazbene sustave koji datiraju još iz razdoblja prije dinastije Qin (prije 221. pr. Kr.) .

Osim izložbe, tijekom svečanog otvorenja bit će dodijeljene i godišnje nagrade za “Najboljih nacionalnih 10 muzejskih izložbi 2021.” i “Najinovativniji muzej u 2022.”. U tijeku su i akademski forumi i promotivni događaji.

Također, prvi vlak podzemne željeznice s muzejskom tematikom predstavljen je u Wuhanu na liniji metroa 2. Vagoni podzemne željeznice ukrašeni su slikama kulturnih relikvija iz 19 gradskih muzeja, naglašavajući potencijal i šarm muzeja u društvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.