Kineski potpredsjednik premijera Liu He obećao podršku digitalnim platformama

Kineski potpredsjednik premijera Liu He je tijekom sastanka s direktorima i stručnjacima iz industrije u utorak pozvao na potporu razvoju ekonomije platformi i listinga dionica tehnoloških tvrtki.

Kina bi trebala podržati održiv i zdrav razvoj platformskog gospodarstva i privatnog sektora, rekao je Liu na konzultacijskoj sjednici koju je održao Nacionalni odbor Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća (SNPSV-a).

Ekonomija platforme odnosi se na digitalne platforme, uključujući one koje se koriste za obavljanje internetske trgovine.

Država bi trebala formulirati mjere za poticanje urednog i zdravog razvoja platformskog gospodarstva i poticati platformska poduzeća na sudjelovanje u velikim nacionalnim znanstveno-tehnološkim inovacijskim projektima, dodao je.

Vlada također treba povećati izravna ulaganja u digitalno gospodarstvo, podržati uvrštavanje digitalnih tvrtki na tržišta kapitala u zemlji i inozemstvu i držati se strategije otvaranja za razvoj digitalnog gospodarstva, rekao je Liu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.