Uspješno završeni “RCK UTŠO dani otvorenih vrata” i ciklus radionica “Zdrave prehrane”

Završeni su “Dani otvorenih vrata“ Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole na kojima je kroz 10 termina od 29. travnja do 23. svibnja 2022. godine sudjelovalo više od 200 učenika iz 25 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije.

U prvom dijelu su učenicima, nastavnicima i roditeljima stručna službe i strukovni nastavnici predstavili školu, obrazovne programe i zanimanja za koje RCK Ugostiteljsko-turistička škola obrazuje. Drugi dio posjeta bile su radionice pripreme hrane i usvajanje zdravih navika, koje su organizirane u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije u  okviru projekta „Školski obrok za sve“ kojim Županija svim osnovnoškolcima omogućava besplatne školske obroke prema principima pravilne prehrane. Radionice su bile organizirane prema konceptu „učenici-učenicima“, gdje su upravo učenici iz RCK UTŠO proveli svoje mlađe buduće kolege kroz strukovne praktikume gdje su se okušali u spravljanju zdravih obroka i bezalkoholnih barskih mješavina, kao i zajedno ponovili važnost domaćih namirnica i zdrave prehrane. Osnovnoškolci su dodatno saznali sve o izvannastavnim i projektnim aktivnostima, te kako se odvija praktična nastava u ugostiteljskim objektima tijekom školske godine, a kako na moru tijekom ljetne sezone.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.