Kina predstavila paket mjera za potporu gospodarstvu

Kinesko je Državno vijeće u utorak izdalo okružnicu, pozivajući na provedbu paketa detaljnih mjera za daljnju stabilizaciju gospodarstva.

Paket, najavljen na sastanku izvršnog vijeća Državnog vijeća prošlog tjedna, uključuje 33 mjere koje pokrivaju fiskalnu i financijsku politiku, kao i mjere u ulaganju, potrošnji, prehrambenoj i energetskoj sigurnosti, industrijskim i opskrbnim lancima, kao i sredstvima za život ljudi.

Kina će pojačati mjere za povrat poreza na dodanu vrijednost te ubrzati fiskalnu potrošnju i izdavanje posebnih obveznica lokalnih vlada, navedeno je u okružnici.

Što se tiče monetarne i financijske politike, država će smanjiti stvarne troškove zaduživanja, povećati učinkovitost financiranja putem tržišta kapitala i povećati financijsku potporu infrastrukturnim i velikim projektima.

Što se tiče ulaganja i potrošnje, Kina će povećati ulaganja u prometnu infrastrukturu, promicati zdrav razvoj gospodarstava platformi i stimulirati kupnju automobila i kućanskih aparata, navedeno je u dokumentu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.