Izgradnja novog KBC-a u Osijeku

Župan Ivan Anušić ocijenio je da je ovo “povijesni i najveći infrastrukturni projekt od osamostaljenja Hrvatske na području ove županije” te značajan za sve građane istoka Hrvatske, koji gravitiraju prema osječkom KBC-u. Iako je prva procjena vrijednosti izgradnje novoga KBC-a iznosila dvije milijarde kuna Anušić smatra kako će, s obzirom na inflaciju i sva poskupljenja, vrijednost vjerojatno biti veća od tri milijarde kuna. Ističe kako je tijekom jučerašnjeg razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem dobio jamstva da će sredstva za nastavak projekta osiguravati Vlada, a također i iz EU fondova.

Župan Anušić kaže kako je prerano govoriti o rokovima izgradnje, jer je ključno doći do faze izdavanja građevinske dozvole, nakon čega slijedi natječaj za odabir izvođača radova. Nakon toga ćemo otprilike znati koliko je vremena potrebno građevinskoj operativi za izgradi takav objekat, dodao je.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin rekao je kako je ovo investicija koja će značajno podići kvalitetu zdravstvenog sustava i zdravstvene skrbi, a privući će i nove stručnjake iz područja medicine jer će ovdje raditi na najsuvremenijoj opremi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.