Sigurnosni čelnik: Zakon o nacionalnoj sigurnosti vratio red u Hong Kong, iako prijetnje ostaju

Tajnik za sigurnost Posebne upravne regije Hong Konga Chris Tang Ping-keung rekao je kako je Zakon o nacionalnoj sigurnosti pomogao u povratku grada iz “kaosa u red”, dvije godine otkako je stupio na snagu.

Tang će ostati na poziciji kao član kabineta novoizabranog izvršnog upravitelja Johna Leeja. Jedan od Tangovih najneposrednijih zadataka bit će zaštita Leejeve inauguracije 1. srpnja.

Očekuje se kako će kineski predsjednik Xi Jinping prisegnuti novu administraciju i prisustvovati sastanku povodom obilježavanja 25. godišnjice povratka Hong Konga domovini.

Upitan o aktualnim nacionalnim sigurnosnim rizicima, Tang je kako je njegov ured u visokoj pripravnosti protiv domaćeg terorizma, koji “nije postojao u Hong Kongu prije političkih nemira 2019.”.

“Još jedna velika prijetnja dolazi od stranih snaga i lokalnih agenata”, rekao je Tang, dodajući kako “žele sabotirati Kinu stvaranjem problema u Hong Kongu.”

Tang je rekao kako sigurnosni ured mora pojačati prikupljanje obavještajnih podataka i “strogo provoditi zakon”. Također je pozvao na nastavak napora za suzbijanje kriminala u kibernetičkoj sigurnosti i “lažnih vijesti koje uznemiruju društvo”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.