Kina povećava pomoć u zaštiti prava intelektualnog vlasništva

Ukupan broj kineskih agencija za pomoć u zaštiti prava intelektualnog vlasništva viši je od 1300, navedeno je u nedavno objavljenom izvješću o napretku pomoći u zaštiti prava intelektualnog vlasništva u Kini 2021.

Kina je 2021. obradila više od 47 000 zahtjeva za pomoć u zaštiti intelektualnog vlasništva, navedeno je u izvješću koje je objavila Kineska nacionalna uprava za intelektualno vlasništvo. Više od 700 sveučilišta i društvenih organizacija, 109 volonterskih ekipa i preko 7800 stručnjaka sudjelovalo je u uslugama za pomoć u zaštiti intelektualnog vlasništva.

Kina je 2021. formulirala ili izmijenila više od 10 zakona ili administrativnih propisa vezanih za intelektualno vlasništvo kako bi striktno zaštitila intelektualno vlasništvo i promicala prijenos znanstveno-tehnoloških dostignuća.

Do 2021. uspostavljene su ukupno 184 informacijske platforme za pomoć u zaštiti prava intelektualnog vlasništva diljem zemlje, radi pružanja usluga kao što su pretraživanje patenata, ispitivanje politika i propisa, statistička analiza, pomoć u zaštiti prava, posredovanje u sporovima i objavljivanje informacija o razmjeni patenata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.