Dužnosnik: Kina može postići cilj rasta BDP-a za 2022. unatoč neočekivanim rizicima

Kina se ove godine može nositi s neočekivanim rizicima te postići cilj rasta BDP-a od oko 5,5%, rekao je u utorak na tiskovnoj konferenciji visoki dužnosnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu.

Od ožujka su izbijanje pandemije bolesti COVID-19 i ukrajinska kriza povećali rizike i izazove za kineski gospodarski rast, uz sve veću nesigurnost oko zapošljavanja i inflacije, priznao je Ou Hong, zamjenik glavnog tajnika Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu, kineske agencije za gospodarsko planiranje.

Međutim, kinesko je gospodarstvo otporno i ima velik potencijal, rekao je, a zemlja je “potpuno uvjerena da će prevladati teške izazove u gospodarskom poslovanju” kako bi “osigurala stabilan, zdrav i održiv gospodarski razvoj”.

Vlada će provoditi postojeće mjere potpore, istovremeno poboljšavajući paket alata politika, koje se mogu brzo implementirati ovisno o okolnostima, rekao je.

Kina je u svibnju najavila paket od 33 mjere, koje pokrivaju fiskalnu, financijsku, investicijsku i industrijsku politiku te će poduprijeti gospodarstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.