Pokušaji potkopavanja prosperiteta i stabilnosti Hong Konga neće uspjeti

Oni koji se pokušavaju uplitati u kineske unutarnje poslove u pitanju Hong Konga i potkopavaju stabilnost i prosperitet Hong Konga te pokušaji nekih zapadnih zemalja da obuzdaju razvoj Kine neće i ne mogu uspjeti, rekao je u utorak Chen Xu, stalni predstavnik Kine pri Uredu UN-a u Ženevi.

Govorio je na internetskom seminaru naslovljenom “Hong Kong će vidjeti svjetliju budućnost”, koji je održala kineska stalna misija pri UN-u u Ženevi, kako bi izvijestila o stanju razvoja Posebne upravne regije Hong Kong na 50. sjednici Vijeća UN-a za ljudska prava .

Na ovom internetskom događanju prisustvovalo je više od 60 sudionika, uključujući diplomate iz više od 30 zemalja, dužnosnike Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava i novinare.

Navodeći kako je Hong Kong postigao zaokret od kaosa do stabilnosti te se nalazi u kritičnom razdoblju od upravljanja do prosperiteta, Chen je rekao da će uz snažnu potporu središnje vlade i zajedničke napore vlade i svih sektora Hong Konga, regija ostvariti svjetliju budućnost.

Na 50. sjednici Vijeća UN-a za ljudska prava istaknuo je kako je gotovo 100 zemalja ponovno izrazilo svoju kolektivnu ili pojedinačnu potporu pravednom stajalištu Kine u pitanjima vezanim za Hong Kong, što odražava prevladavajuću težnju međunarodne zajednice.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.